Київська Всеросійська виставка 1913 р. як виразний приклад презентації досягнень у модернізації економіки й міського життя - Донік, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
У статті розглядаються підготовка, проведення та результати Всеросійської фабрично-заводської, торгово-промислової, сільськогосподарської і науково-художньої виставки, що відбулася в Києві 1913 р., ставши яскравим прикладом презентації досягнень у модернізації економіки й міського життя в українських губерніях, насамперед правобережних. Захід висвітлюється як визначна подія суспільного життя, що вражала своїм розмахом, широтою географічного діапазону, своєрідною організацією, тісною співпрацею між громадськими й державними структурами та приватними особами, насамперед підприємцями, набувши статусу організованого під патронатом держави публічного свята. Наголошується, що організатори й учасники виставки 1913 р., поставивши за мету максимально зблизити всеросійський і регіональний рівні, перетворили її на багатоаспектну модернізаційну, соціально-економічну та культурну акцію.