Здійснення цензурного контролю за літературою релігійного змісту у Київському духовному окрузі (1828−1857 рр.) - Кирієнко, О.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
У статті висвітлено особливості функціонування Духовно-цензурного комітету при Київській духовній академії протягом 1828−1857 рр.; показано слабкі сторони «Статуту духовної цензури», які впливали на ефективність здійснення цензурного контролю в українських губерніях Російської імперії та гальмували розвиток наукової і богословської книги в регіоні.