Наукові проблеми створення турбомашин нового покоління з покращеними техніко-економічними показниками (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 14 червня 2017 р.) - Русанов, А.В. (Вісник НАН України, 2017)
У доповіді наведено результати фундаментальних і прикладних досліджень з термо- і газогідродинаміки і теплофізики, на основі яких сформовано концептуальні підходи до вирішення проблеми створення високоефективних проточних частин турбомашин різного призначення. Наведено приклади практичного використання розроблених методів, моделей і програмних комплексів при вирішенні важливих завдань, у тому числі із забезпечення енергонезалежності і збереження енергомашинобудівного потенціалу України.