Геоінформаційне забезпечення навігації наземного транспорту - Карпінський, Ю.О.; Лященко, А.А.; Дроздівський, О.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
У статті узагальнено досвід створення інтелектуальних транспортних систем в розвинених країнах, визначено вимоги до складу і точності цифрових карт для геоінформаційних систем навігації автомобільного транспорту, проаналізовано стан проблеми формування бази геопросторових даних дорожньо-транспортної інфраструктури та шляхи її вирішення в Україні.