Структурне моделювання зв’язків між критеріями ефективності регіональних соціально-економічних систем - Артеменко, В.Б. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
Розглядаються підходи до структурного моделювання зв’язків між явними та латентними змінними. Вони характеризують критерії ефективності регіональних соціально-економічних систем у контексті критеріїв якості життя населення. Запропонована комп’ютерна технологія для оцінювання зв’язків у критеріях якості життя населення регіонів України. Ключові слова: система регіональних критеріїв ефективності або показників-індикаторів якості життя населення, моделювання структурними рівняннями.