Інформаційна технологія оцінювання і прогнозування екологічного стану басейнів малих річок - Демчук, О.C. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
Запропоновано інформаційну технологію оцінювання та прогнозування екологічного стану басейнів малих річок на основі вдосконаленої системної логіко-ієрархічної моделі. Розроблену технологію апробовано на прикладі комплексного оцінювання стану басейну річки Жовтої, лівої притоки Інгульця (басейн Дніпра). Вдосконалення методів та розробка інформаційних технологій оцінювання і прогнозування екологічного стану басейнів малих річок дає змогу підвищити ефективність управління ними.