Регресійний аналіз показників розвитку рослинництва в регіонах України за статистичними і супутниковими даними - Шелестов, А.Ю.; Бутко, І.М.; Лавренюк, М.С.; Яйлимов, Б.Я.; Колотій, А.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
В статті розв’язується задача визначення економічних показників, для моделювання яких можна застосовувати індуктивні підходи та методи глибинного навчання на основі супутникових даних, проводиться оцінка точності таких моделей. Серед економічних показників розглядаються індекс сталого розвитку та ступінь гармонізації.