Концепція побудови адаптивного інтерфейсу з використанням індуктивного підходу - Булгакова, О.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2016)
Описані принципи адаптивності людино-машинних систем та інтерфейсів. Представлена концепція побудови адаптивного інтерфейсу з використанням індуктивного підходу. Наведені в цій статті принципи лише описують задачу розробки адаптивного інтерфейсу, але не дають її формалізованого опису, заснованого на кількісних критеріях, вимірюваних факторів та інтересів в конкретному інформаційному змісті.