Про універсальність методу структурно-алфавітного пошуку - Тимофієва, Н.К. (Індуктивне моделювання складних систем, 2016)
Наводяться ознаки подібності задач комбінаторної оптимізації, завдяки якій вони розв’язуються одним методом або модифікацією одного і того ж алгоритму. Ця властивість показана на прикладі задач, цільову функцію в яких задано на перестановках. Показано, що методом структурно-алфавітного пошуку одним і тим же алгоритмом розв’язується задача комівояжера, розміщення одногабаритних об’єктів, задача про призначення.