Доля чернігівського Спасо-Преображенського собору за часів міжконфесійного протистояння у 20-х рр. ХХ ст. - Ванжула, О. (Сiверянський лiтопис, 2017)
Стаття присвячена маловивченому періоду з історії чернігівського Спасо-Преображенського собору —20-м рр. ХХ ст. Розглянуті питання міжконфесійного протистояння між протиборчими православними громадами, майнові та правові аспекти боротьби за церковне майно чернігівських кафедральних соборів на тлі антирелігійної державної політики радянської влади.