Геохімічні критерії впливу зон тектонічних порушень на екологічну обстановку в Білорусі і Україні - Жовинський, Е.Я.; Крюченко, Н.О.; Дмитренко, К.Е. (Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення ім.М.П.Семененка НАН України, 2009)
Виявлено геохімічні критерії впливу зон тектонічних порушень на екологічну обстановку в Білорусі й Україні. Мета дослідження – розробка оптимального, ефективного і економічно вигідного комплексу геохімічних критеріїв трасування зон тектонічних порушень для виявлення екологічно небезпечних ділянок.