Геотермические условия и мезо-кайнозойская эволюция Карпато-Паннонского региона - Кутас, Р.И. (Геофизический журнал, 2016)
Наведено нові двовимірні (2D) числові геотермічні моделі літосфери і результати їх геодинамічного аналізу разом з моделями структури земної кори вздовж трьох профілів глибинного сейсмічною зондування, які перетинають Західні і Східні Карпати від Паннонського басейну до палеозойської Західноєвропейської і докембрійської Східноєвропейської платформ.