Сочетание усовершенствованной системы наблюдения, обработки, скоростной модели и миграции для построения сейсмических изображений в районах с интенсивной соляной тектоникой - Тяпкина, А.Н.; Тяпкин, Ю.К.; Тяпкина, Е.Ю. (Геофизический журнал, 2017)
Різноманітні типи пасток вуглеводнів, пов’язаних з інтенсивно розвиненими соляними тілами, не можуть бути надійно закартовані і потім успішно розвідані бурінням без попереднього отримання адекватних сейсмічних зображень. Показано, що подібні зображення можуть бути отримані тільки в результаті синергічного поєднання найдосконаліших варіантів системи спостереження, обробки, швидкісної моделі і міграції як елементів технології в цілому. На цей час такими найпрогресивнішими елементами є широко- і повноазимутальні системи спостереження, похила трансверсально-ізотропна модель швидкості, міграція у зворотному часі та спеціальні процедури обробки, що сприяють підвищенню ефективності цього методу. Підтвердженням слугують практичні приклади, продемонстровані у статті.