Соціально-екологічна складова економічної безпеки сільського господарства - Костюк, Т.О. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
За сучасною методологією проведено інтегральне оцінювання рівня соціально-екологічної безпеки сільського господарства України, що засвідчує вкрай незадовільний (критичний) стан соціальної безпеки та передкризовий стан екологічної безпеки. Виявлено загрози в кожній складовій та розраховано вектор порогових значень з урахуванням досвіду економічно розвинених країн.