Біологічні аномалії води, або чотири запитання для обміркування - Гвоздяк, П.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Сформульовано перші сім біологічних аномалій води. Ці аномалії породжують ряд різноманітних - природничо-наукових, сакрально-філософських, життєво-побутових питань, зокрема: чи існують якісь відмінності між окремими молекулами води біологічного походження? Чи вода має аномальні властивості для того, щоб зародилося життя, а чи саме життя скористалося з аномальних властивостей води? Яку воду - біогенну чи ювенільну - потрібно пити? Однозначних відповідей на дані питання наука не дає.