Глухів і Гетьманщина середини ХVІІІ ст. у наукових працях Ніколя-Габріеля Леклерка - Луняк, Є.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті здійснено комплексний аналіз одного з важливих джерел з історії України, праці Ніколя-Габріеля Леклерка «Фізична, моральна, цивільна та політична історія давньої та сучасної Росії», на тлі історичних взаємин України та Франції.