Проблеми реставрації, пристосування та збереження історико-культурних пам’яток Національного заповідника «Замки Тернопілля» - Підставка, Р.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті висвітлено основні етапи становлення Національного заповідника «Замки Тернопілля» як науково-дослідної, пам’яткоохоронної, реставраційної та туристичної установи. Розглянуто сучасний стан збереження об’єктів заповідника національного значення. Запропоновано основні напрямки пристосування замків та палаців заповідника до туристичної діяльності.