Середньовічні варгани Сіверщини - Пашковський, О.А. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті висвітлюється походження дримби, її назви та рання історія. Досліджуються відомі на сьогодні археологічні знахідки давнього музичного інструменту з території України, робиться спроба їх каталогізації та типологізації з допомогою іноземної історіографії.