Згадки про Чернігів другої половині ХІІІ – середини XIV ст. за писемними джерелами - Дем’яненко, Д.Р. (Сіверщина в історії України, 2012)
Автор аналізує малочисельні писемні згадки про Чернігів другої половини ХІІІ – середини XIV ст., знаходячи в них підтвердження продовження існування міста в цей час.