Експериментальна реконструкція технології виготовлення ножів VII-IX ст. - Коба, О.О. (Сіверщина в історії України, 2012)
У роботі розглядається питання актуальності дослідження металургії східних слов’ян VII-IX ст. Тематикою вивчення обирається реконструкція ножів. Проводиться аналіз технологічної бази. Дається основна характеристика ножам у побуті та на основі існуючих типологій ножів IX-XIII ст. робиться спроба створення класифікації для ножів VII-IX ст. східних слов’ян. Проводиться реконструкція за визначеною типологією.