Рукописне Євангеліє Петра Конашевича Сагайдачного кінця ХV – початку ХVI ст. - Кукса, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
Дана стаття – спроба знайти обґрунтування припущенню про передачу рукописного Євангелія кінця ХV – початку ХVI століття до Свято-Успенської церкви в Чигирині Петром Конашевичем Сагайдачним.