Формування поселення Шосткинського порохового заводу - Кокшайкін, М.Г.; Кириєвський, В.Д. (Сіверщина в історії України, 2012)
Розглядається історія формування та розбудови поселення Шосткинського казенного порохового заводу в XVIII – початку XX ст. як основи подальшого розвитку м. Шостки.