Огляд документальної бази історії Гетьманщини у фондах Центрального державного історичного архіву України у Києві - Бєлашов, В.І. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті здійснено огляд найважливіших фондів ЦДІАК України, виявлено зміст справ, котрі відображають державницьку і правову діяльність органів управління.