Українознавчі студії у дослідженнях Чернігівської губернії представниками Імператорського Російського Географічного Товариства - Мохір, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
Стаття висвітлює відкриття та функціонування Імператорського Російського Географічного Товариства, проаналізована діяльність представників Товариства у галузях етнографії, географії, картографії та статистики на території Чернігівської губернії.