Етапи розвитку жіночої освіти у Російській імперії ХІХ ст. - Корнієнко, К.С. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статі приділено увагу становленню та розвитку жіночої освіти в Російській імперії ХІХ ст., створенню системи навчальних і виховних закладів для жінок. На підставі аналізу історичних джерел зроблений висновок про історичну значущість освітніх реформ.