Судові повноваження земських начальників та засоби їх реалізації (на матеріалах Чернігівської губернії) - Ващенко, А.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті, в контексті проблеми реформування системи управління та суду Російської імперії другої половини ХІХ – початку ХХ ст., розглядаються питання про обсяг судових повноважень земських начальників та засоби їх реалізації.