Математическое моделирование процесса обезвоживания увлажненной горной массы - Павлыш, В.Н.; Тарабаева, И.В. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
Запропоновано модель процесу зневоднення зволоженої гірської маси в сушильній камері з урахуванням параметрів технологічного процесу висушування і з відображенням фізичних законів, що описують процеси, які відбуваються. Математична модель процесу представлена у вигляді крайової задачі для рівнянь математичної фізики.