Методики інтеграції програмної архітектури віртуальної лабораторії MolDynGrid з локальними системами керування завданнями HTCondor та PBS - Орда, В.В.; Борецький, О.Ф.; Сальніков, А.О.; Корнелюк, О.І. (Математичні машини і системи, 2017)
У статті проведено аналіз особливостей запуску прикладного програмного забезпечення віртуальної лабораторії MolDynGrid. Сформовано методики автоматизації запуску задач на обчислювальні кластери під управлінням систем HTCondor та PBS. Запропоновані методики реалізовані у вигляді програмних модулів, що дозволило використовувати єдиний програмний інтерфейс для запуску задач на обчислювальні ресурси грід-інфраструктури та на локальні кластери. Запропоновано підходи, що дають можливість адаптувати та доповнювати методики для використання інших обчислювальних ресурсів.