Оценка погрешности определения параметров трещиностойкости на образцах горных пород с надрезами - Бачурин, Л.Л.; Ревва, В.Н. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
Проаналізовано особливості визначення параметрів тріщиностійкості гірських порід на зразках з штучними тріщинами (надрізами), та вплив параметрів надрізів на якість результату. Обґрунтовано – на прикладі пісковиків – можливість використання зразків без надрізів.