Динаміка зміни індикаторів запалення у хворих на негоспітальну пневмонію із супровідною хронічною серцевою недостатністю - Березняков, І.Г.; Пожар, В.Й.; Дорошенко, О.В.; Сидоров, Д.Ю.; Лебединська, М.М. (Международный медицинский журнал, 2017)
Розглянуто динаміку зміни індикаторів запалення: прозапальних (ІЛ−1β, ІЛ−8, ФНП−α), протизапальних (ІЛ−10) цитокінів та маркера гострої фази запалення С−реактивного білка у хворих на нетяжку негоспітальну пневмонію із супровідною хронічною серцевою недостатністю та їх вплив на перебіг захворювання.