Сейсмічна розвідка методом хитної частоти - Анахов, П.В. (Геоінформатика, 2015)
Розглянуто нестійкість частот стоячих хвиль водойми (сейш) у різних масштабах часу — від короткочасного, порівнянного із періодом сейш, до тривалого, що цей період значно перевищує. Визначено, що частоту стоячих хвиль водного басейну у першому випадку задає фаза збуджувального коливання, у другому — глибина водойми. Запропоновано методи сейсмічної розвідки, в яких використовують хитання частот сейш — короткочасне фазомодульоване, тривале частотно-модульоване.