Науково-технологічна безпека України у контексті глобалізації - Буравльов, Є.; Стогній, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Проаналізовано потенційні явища і чинники, що можуть загрожувати національній безпеці країни, а також негативні прояви глобалізаційних процесів. Наголошено на необхідності розробки Концепції національних інтересів держави, яка б стала підгрунтям Національної програми дій. Розглянуто науково-технологічну складову безпеки України як важливий фактор соціально-економічних трансформацій.