Дослідження властивостей функцій екстраполяційної глибини з використанням ядерних оцінок щільності - Галкін, О.А. (Доповіді НАН України, 2016)
Розроблено математичний апарат, призначений для дослідження та розв'язання багатокласових задач класифікації на основі використання функцій екстраполяційної глибини. Досліджено властивості функцій екстраполяційної глибини, що дозволяють отримати стійкий до викидів непараметричний класифікатор, здатний обходити об'єкти з нульовою глибиною. Вивчаються непараметричні критерії для визначення та побудови багаторівневої структури згладжування, що дозволяє отримати глобальні властивості функцій щільності та меж класів при відповідних умовах регулярності.