Оптимізація процесу осесиметричних коливань кругового кільця - Копець, М.М. (Доповіді НАН України, 2016)
Розглянуто задачу оптимізації процесу осесиметричних коливань кругового кільця. Отримано необхідні умови оптимальності, які представлені у вигляді двоточкової крайової задачі. Для її дослідження виведена система інтегро-диференціаьних рівнянь Ріккаті з частинними похідними. Розв'язок цієї системи поданий в аналітичній формі. Також представлено розширену таблицю коренів трансцендентного рівняння, в якому пов'язані функції Бесселя нульового порядку першого та другого роду. Таке рівняння виникає при дослідженні процесів теплопровідності та коливних процесів в тілах циліндричної форми.