Уран-свинцевий ізотопний вік гранітів Вознесенського масиву (Інгульський мегаблок Українського щита) - Степанюк, Л.М.; Сьомка, В.О.; Курило, С.І.; Донський, М.О.; Бондаренко, С.М.; Довбуш, Т.І. (Доповіді НАН України, 2016)
Уран-свинцевим ізотопним методом датовано монацити із гранітів Вознесенського масиву. Вік монациту, а отже і гранітів, становить 2034,6 ± 6,6 млн років. За первинним ізотопним відношенням ⁸⁷Sr/⁸⁷Sr₂₀₃₀ (0,71351), визначеним для плагіоклазу, граніти масиву були сформовані за рахунок верхньокорової речовини.