Математична модель вектора прискорення за його слідами в сейсморозвідці - Литвин, О.О. (Доповіді НАН України, 2016)
Запропоновано метод побудови математичної моделі 4D розподілу вектора прискорення, з яким коливаються частинки кори планети внаслідок проходження сейсмічної хвилі. Досліджено похибку методу, а також загальну похибку, що може виникати при чисельній реалізації запропонованого методу побудови математичної моделі. Експериментальні дані, що використовуються в математичній моделі, можуть бути отримані за допомогою акселерометрів, розміщених на різних глибинах як вертикальних, так і похилих свердловин, а також в різних точках поверхні планети.