Дослідження плазми електродугового розряду з домішками парів міді та нікелю - Веклич, А.М.; Клешич, М.М.; Фесенко, С.О.; Борецький, В.Ф. (Электрические контакты и электроды, 2016)
Досліджено плазму електричної дуги з домішками парів Ni та Cu. Методом оптичної емісійної спектроскопії одержано радіальні профілі температури плазми розряду між електродами Cu та Ni або Ni та Ni. Із залученням виміряних напруженості електричного поля позитивного стовпа та температури розраховано радіальні розподіли електронної концентрації плазми.