Комп’ютерне та експериментальне дослідження розподілу твердості стального корпусу різця в результаті фазових перетворень при індукційному гартуванні - Дутка, В.А.; Майстренко, А.Л.; Лукаш, В.А.; Мельничук, О.В.; Вировець, Л.М. (Сверхтвердые материалы, 2012)
Наведено результати чисельних та експериментальних досліджень розподілу твердості зразків стального корпусу твердосплавного різця після індукційного гартування в середовищах із суттєво різними охолоджувальними здатностями. Режим нагрівання корпусу різця було вибрано таким, як і для процесу індукційного паяння твердосплавної вставки до корпусу різця та наступного гартування. Результати обчислень твердості різних ділянок осьового перерізу зразка корпусу різця та експериментальних досліджень добре узгоджуються між собою, що свідчить про адекватність чисельної методики.