Структуроутворення та властивості керметів NbC–сталь Гадфільда - Криль, Я.А.; Присяжнюк, П.М. (Сверхтвердые материалы, 2013)
Досліджено структуру та властивості керметів на основі NbC зі зв’язкою зі сталі Гадфільда. Кермети отримували просочуванням каркасів NbC сталлю при 1450 °C в середовищі аргону. Отримані матеріали мають двофазову структуру: марганцевий аустеніт та зерна NbC. Оптимальний комплекс механічних властивостей досягається при вмісті 55–60 % (за об’ємом) карбідної фази.