Вапняковий нанопланктон з крейдових та кайнозойських відкладів північно-західної частини Кримського континентального схилу - Матлай, Л.М. (Доповіді НАН України, 2017)
Вперше досліджено нанопланктон в крейдових та кайнозойських відкладах Кримського континентального схилу Чорного моря на станціях 20, 20/65, 67, 277, 280, 5773, 5800. Встановлено таксономічний склад комплексів вапнякового нанопланктону альб-сеноманського, кампан-маастрихського та палеоген-неогенового віку. В темно-сірих аргілітах станції 67/56 виявлено змішаний комплекс нанопланктону крейди та палеогену.