Чисті першопорядкові логіки квазіарних предикатів - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, О.С.; Шкільняк, С.С. (Проблеми програмування, 2016)
Досліджено чисті першопорядкові логіки часткових і тотальних, однозначних і неоднозначних квазіарних предикатів. Описано семантичні моделі та мови таких логік, особливу увагу приділено вивченню композиційних предикатних алгебр та класів інтерпретацій (семантик), відношень логічного наслідку для множин формул. Для таких відношень побудовано низку числень секвенцій ного типу, характерною особливістю цих числень є розширені умови замкненості секвенції та оригінальні форми елімінації кванторів.