Методи організації паралельних обчислень для багаторівневих нечітких систем Такагі – Сугено - Єршов, С.В.; Пономаренко, Р.М. (Проблеми програмування, 2016)
Розглянуті ярусно-паралельна та динамічна моделі для здійснення нечіткого логічного виведення в експертно-діагностичних програмних системах, бази знань яких ґрунтуються на нечітких правилах. Розроблена ярусно-паралельна та динамічна процедури нечіткого виведення, які дозволяють прискорити виконання обчислень в програмній системі, що призначена для оцінки якості наукових робіт. Побудовані оцінки ефективності ярусно-паралельної та динамічної схем обчислень за наявності складних графів залежностей між блоками нечітких правил Такагі – Сугено. Проведено порівняльну характеристику ефективності яруснопаралельної та динамічної моделей.