Використання активності користувача відкритих Wiki-ресурсів для поповнення його онтологічної моделі - Рогушина, Ю.В.; Гришанова, І.Ю. (Проблеми програмування, 2016)
Запропоновано підхід до побудови персоніфікованої онтологічної моделі предметної області, яка цікавить користувача. Ця модель формується на основі обробки семантично розмічених Wiki-ресурсів, з якими взаємодіяв користувач, і використовує семантичні властивості, посилання і категорії для формування класів і екземплярів онтології. Такий підхід дозволяє забезпечити прикладні системи актуальними формалізованими знаннями, представленими в Web.