Розширення UML специфікації для моделювання семантичних об’єктів - Новицький, О.В. (Проблеми програмування, 2016)
В статті запропоновано відображення діаграми класів UML до дескриптивної логіки діалекту SHOIQ. Запропоновано розширення нотацій UML, шляхом використання стереотипів, для максимального наближення семантичних конструкцій. Вказано на причини та проблеми що виникають при такому відображенні.