Руйнування композитних матеріалів з двома паралельними співвісними тріщинами під час стиску вздовж тріщин - Назаренко, В.М.; Довжик, М.В. (Доповіді НАН України, 2017)
Проведено дослідження некласичної проблеми механіки руйнування матеріалу з двома співвісними паралельними тріщинами під час стиску вздовж тріщин. Розглянуто осесиметричну задачу для кругової тріщини. Як приклад проведено чисельне дослідження для композитного матеріалу.