Характеристика ділянки lnd-кластера Streptomyces globisporus 1912, що містить гени lndY, lndYR, lndW2 і lndW - Ципік, О.; Осташ, Б.; Ребець, Ю.; Федоренко, В. (Цитология и генетика, 2013)
Ділянка кластера генів біосинтезу ландоміцину Е (lnd-кластера) S. globisporus 1912, що фланкує структурні гени lndZ4-Z6, містить чотири відкриті рамки зчитування – lndW, lndW2, lndYR і lndY. Ген lndY кодує імовірну Ser/Thr протеїнкіназу, котра, як передбачалося, разом з репресором LndYR може контролювати продукцію ландоміцинів і морфогенез у S. globisporus 1912. Однак результати виконаних експериментів свідчать, що за лабораторних умов ген lndY не задіяний у цих процесах. З використанням транскрипційного злиття промотора lndWр із репортерним геном катехолдиоксигенази xylE вивчено характер взаємодії промотора lndWр з репресором LndYR у часі та опрацьовано систему скринінгу лігандів LndYR in vivo.