Дослідження взаємодії естерів 5-(2-гідроксифеніл)-1,2,4-політриазолілоцтових кислот з ураніл-іоном - Ващенко, О.В.; Хоменко, Д.М.; Дорощук, Р.О.; Распертова, І.В.; Лампека, Р.Д. (Доповіді НАН України, 2017)
Вперше синтезовано три нові ліганди — похідні 5-(2-гідроксифеніл)-1,2,4-політриазолілоцтових кислот та отримано комплекси уранілу на їх основі. Синтезовані сполуки досліджено шляхом ІЧ та ЯМР спектроскопії. Встановлено, що естери H₃L¹ та H₄L², взаємодіючи з ураніл-іоном, утворюють комплекси відповідних карбонових кислот. Ліганд H₅L³, взаємодіючи з ураніл-іоном, не гідролізує, естерна група в комплексі не координується.