Особливості будови міжблочної границі в шаруватій структурі сполук типу AnBn₋₁O₃n - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Слободяник, М.С.; Чумак, В.В. (Доповіді НАН України, 2017)
Проаналізовані особливості будови міжблочної границі в шаруватій перовськітоподібній структурі (ШПС) сполук типу AnBn₋₁O₃n. Виявлено ряд взаємозв’язків між складом сполук типу AnBn₋₁O₃n, товщиною їх перовськітоподібних блоків та будовою міжблочної границі їх ШПС. Встановлено, що величини ступеня деформації зовнішньоблочних поліедрів АО₁₂ та довжини міжблочного зв'язку А—О є одними із основних факторів, які визначають стабільність ШПС сполук типу AnBn₋₁O₃n.