Оцінка посівних площ озимих культур за даними космічної зйомки з супутника Landsat на території Донецької області - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А. (Доповіді НАН України, 2017)
Проаналізовано зміни вегетаційного індексу нормалізованої різниці (NDVI) та водного індексу (WI) за даними супутникових знімків Landsat (за 24 квітня, 30 серпня 2011 р. та 5 квітня, 11 серпня 2016 р.) для визначення площ посівів озимої пшениці за 2011 і 2016 рр. на Донеччині. Виявлено, що площа посівів озимих культур у 2016 р. у п’ять разів менша, ніж у 2011 р. Дано оцінку економічних втрат Донецької області.