Роль транскрипційних факторів у трансдиференціюванні слизової оболонки шлунка - Вернигородський, С.В.; Дегтярьова, Л.В.; Яцина, О.І.; Блюм, Я.Б.; Ємець, А.І. (Цитология и генетика, 2015)
Представлено результати цитогенетичного дослідження стабілізації геному гексаплоїдних секалотритікум (S/RRAABB, 2n = 6x = 42) в F1–9. Встановлено ядерно-цитоплазматичну специфічність та цитогенетичні фактори стабілізації геному секалотритікум: підвидова специфічність цитотипу, генотипічна специфічність гібридів, походження, полярна орієнтація центромер, тип ділення і сегрегації хромосом в мейозі. Обґрунтовано доцільність розвитку самостійних напрямків селекції гетероплазматичних тритікале.